Prosize kapsule

Dotcom se zamerio hakerima

Dotcomov povratak u posao deljenja datoteka mogao bi biti znatno teži nego što je očekivao. Grupa hakera pod zajedničkim imenom Omega preuzela je kontrolu nad Dotcomovom novim domenom, Me.ga, uz izjavu da “Kim Dotcom nije ništa bolji ni gori od Universala”.

Članovi Omege, koji sebe opisuju pravim piratima i čistim anarhistima, utvrdili su da Dotcom iskorišćava korisnike svojim uslugama, kao i to da je “megaloman sa beskrajno sposobnim advokatima” gde zahvaljujući njima podjednako iskorišćava prosečnog čoveka i umetnike na čijim delima zarađuje.

Da sve ne ostane samo na hakerima potrudila se vlada Gabona, država u kojoj je Dotcomov novi servis trebao biti baziran. Gabon je naredio gašenje Me.ga domena i izjavio putem svoga predstavnika kako nisu spremni biti sedište Megauploadovom nasledniku.

“Naredio sam promptno gašenje www.me.ga domena.” – rekao je Gabonov ministar komunikacija Blaise Louembe – “Gabon neće biti zemlja u kojoj će se kršiti autorska prava, niti ćemo dopustiti da nas iskorišćavaju beskrupulozni ljudi.”

Uprkos svemu, Dotcom nije zabrinut i insistira da će lansiranje Mega servisa ići po planu i dodaje da već ima osigurane alternativne domene.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar