Prosize kapsule

Kako odabrati dobru kožnu jaknu?

Jedna od stvari koje često mogu da „izvuku“ i poboljšaju mušku odevnu kombinaciju, svakako je i kožna jakna. Istina, to jeste deo garderobe za koji treba izdvojiti nešto više novca ali ukoliko dobro odaberete, ona će vas dugo dugo služiti i uvek ćete dobro izgledati u njoj.

Iako se one u glavnom nose u prelaznim periodima, na proleće i jesen, pa je možda zbog toga još teže izdvojiti novac, verujte nam da je to dobra investicija u koju treba uložiti. Jer osim što je toplija od drugih materijala i ne propušta vetar, koža se lako kombinuje sa drugim delovima odeće a istovremeno autfit čini boljim.

Svakako kod odabira kožne jakne treba obratiti pažnju na nekoliko stvari.

Boja

Iako danas postoji mnogo boja u kojima se prave kožne jakne, obzirom da je to stvar koja se nosi duži niz godina, ipak se treba opredeliti za neku neutralnu, kako ta jedna jakna ne bi postala znak prepoznavanja. Ukoliko su u igri crna i nijanse braon boje, onda treba izabrati onu koja dominira inače u vašoj garderobi, jer braon jakna i crne cipele teško da mogu lepo izgledati.

Znači, potrebno je da zvirneš u svoj orman i vidiš da li si „braon“ ili „crni“ tip i spram toga odabereš boju jakne. Ako ste ipak u nedoumici, savetujemo da odaberete svetlo braon ili „žutu“ boju kožne jakne jer se ona dobro kombinuje sa svim drugim bojama, a sudeći prema proteklim godinama i novim kolekcijama, gotovo je sigurno da će još neko vreme ova boja biti u modi.

Postava

Prilikom kupovine kožne jakne treba obratiti pažnju i na postavu odnosno na kvalitet postave. Ona treba da je čvrsta i dobro ušivena i skrojena jer u suprotnom će lako popucati šavovi ili sam materijal postave što će vam iz džepa oduzeti dosta novca jer je prepravka kožnih predmeta uvek daleko skuplja od prepravke garderobe drugih materijala.

Model

Čini se da nema mnogo modela kožnih jakni, ali upravo prema modelu i konstrukciji kroja one izgledaju ili „super“ ili „onako“. Ako je potrebno, isprobajte sve što vam se nudi da biste mogli da odaberete onu koja je baš za vas, u kojoj se osećate ugodno i lepo. Naravno, od tipa ostale garderobe zavisi i da li ćete kupovati sportskiji model, klasičan ili elegantniji. I savetujemo vam da ukoliko kupujete prvu kožnu jaknu, ne odaberete ni zimski ni letnji model, nego „zlatnu sredinu“ – baš kao što smo rekli i na početku teksta – onu koju ćete nositi na proleće i na jesen jer je tako isplativije.

Kvalitet

Pošto već kupuješ stvar koja nije jeftina, onda pripazi da te prilikom kupovine prodavac „ne prevesla“. Savetujemo ti da se odlučiš za radnje koje ili imaju dugu tradiciju ili one u kojima ćeš moći da reklamiraš ukoliko dođe do nekog oštećenja.

©Muskimagazin.com

4 komentara na “Kako odabrati dobru kožnu jaknu?

  1. auuuu jakne su perverzija 😀 moracu da uzmim neku slicnu ovoj crnoj …

  2. I ja takodje,razmisljam da uzmem koznu jaknu,ali me koci to sto hocu jos nekih 15kg da oslabim,pa me strah da posle ne izgleda kao da sam je ukrao od nekog,i takodje,ne znam da li da uzmem neku sport varijantu,klasicnu ili elegantnu….Posto cesto volim da nosim kosulje,ali znam ponekad i sportski da se obucim(mislim sportski,klasika,farmerke i neka “obicna”majica,mozda i polo majica)…Nasao sam jedan sajt,ljudi prave jakne(ima raznih modela,na oko deluju da su kvalitetne,cena je prihvatljiva(oko 180e) ali jedini problem je sto se ta radnja/firma nalazi u Subotici..

  3. Jakna sa poslednje slike je najlepsa…bar po mom misljenju…..ali bih vise voleo da narucim da mi naprave neku takvu koznu jaknu i naravno napravio bih par promena…! Inace tema odlicna..!