Prosize kapsule

TOP 10 jesenjih meteoropatskih pesama za šerovanje na Fejsu

Došla nam je jesen, a sa njom i konstantna meteoropatska patetisanja na društvenim mrežama. Da ne biste previše lutali po YouTubeu, evo deset univerzalnih predloga koje možete potegnuti u svakom trenutku. 

Jedini uslov: Da iz nekog razloga mislite da je šerovanje pesama koje su u skladu sa vremenskim prilikama – kul fora.

Slayer – Raining Blood

Ovo postuješ ako si zli metalac koji, uprkos svojoj urođenoj čvrstini, pati od meteoropatije. Možeš da napišeš i neki sarkastičan komentar u kojem ćeš da ismevaš one koji kače pesme o kiši i drugim vremenskim prilikama kako bi delovalo da si dasa kojeg takve trivijalne stvari ne dotiču.

Guns ‘n’ Roses – November Rain

Ovo šeruješ ako si: 1) Tinejdžerka koja kontriranja radi sluša Nirvanu, GNR, Backstreet Boys i ostale tinejdž zvezde 90-ih iz čistog revolta prema vršnjakinjama koje slušaju Linkin park i Rihannu; 2) Precvala riba koja je 90-ih bila tinejdžerka i ne može da prežali što je odrasla; 3) Prosečan korisnik Facebooka; 4) Onaj glam metalac što stalno visi ispred SKC-a.

Gene Kelly – Singing in the Rain

Ti si čovek od stila srednjih godina. Neoženjen si, tripuješ se na poeziju, predstavljaš sebe kao romantika i redovno citiraš stihove Vladimira Mahakovskog. Ovaj spot šeruješ uz komentar tipa “Ko je bar jednom ljubio na kiši, ne može da ne voli ovu pesmu.”

Weather Girls – Raining Men

Ovo puštaš ako si književnica, naložena menadžerka, baviš se komunikacijama ili tako nekim dobro plaćenim poslom. Obavezno uz spot šeruješ ili citat nekog velikog mislioca ili neku motivacionu optimističnu rečenicu pokupljenu na nekom od 16.000 seminara koje si posetila. Ako si muškarac, ovo šeruješ ako si gej.

Eric Clapton – Let it Rain

“Let it Rain” Erica Claptona šeruješ ako si pravi stari rocker u duši i ne veruješ da je posle ’78. godine snimljeno išta dobro u muzici. U komentaru se diviš Cleptonovom stvaralaštvu i muzičkom umeću i obavezno nagovestiš da se takav muzičar samo jednom rađa.

Prince – Purple Rain

Bez obzira kojem društvenom Fejsbuk sloju pripadaš, uz ovaj spot ćeš obavezno staviti komentar “Ja inače ne slušam Princea, ali ova pesma mu je fantastična/fenomenalna/remek delo”. Iako ti nikad nije bilo jasno zašto bi bilo blam slušati Princea, nekako instinktivno znaš da ne bi bilo dobro da budeš prepoznat kao njegov fan, tako da je bolje da se ogradiš. Za svaki slučaj.

Eurythmics – Here Comes The Rain Again

 Ovu pesmu šeruješ ako si uz nju prvi put kres’o tamo negde ’86. i totalno se furao na novi romantizam, synth pop i zaklinjao se u Duran Duran. U KST si na “Veče osamdesetih” išao sve dok nisi počeo da bivaš sumnjiv među svim tim klincima i naročito klinkama, a nikad nisi imao muda da pod stare dane postaneš pravi tvrdokorni gotičar. Prezrivo posmatraš svakog FB prijatelja koji nije pravoveran, a šeruje ovu stvar.

Jimi Hendrix – One Rainy Wish

Šerovao bi ti “Hey, Joe”, ali kad vidiš ko sve šeruje tu pesmu, automatski odustaneš. Još kad vidiš da šeruju i onu Body Count obradu, dođe ti da u inat šeruješ onu neimenovanu skrivenu pesmu sa B strane trećeg bootlega šestog koncerta iz Albukerkija. Problem je što te pesme nema na YouTubeu, pa je One Rainy Wish kompromis na koji si prinuđen.

Rihanna – Umbrella

Numeru Umbrella po kišnom danu kačiš na Fejs ako si moderna klinka ili riba koja tripuje da je moderna klinka iako nije ni jedno ni drugo. Obavezno komentarišeš jednu od sledećih stvari: 1) Rihanna, jedna jedina, ove fukse sa MTV-ja ne mogu da joj prismrde! 2) Chris Brown je đubre kad je mogao da tuče ovakvu ženu; 3) Jaaaaooooj, baš mi je drago što će ona i Chris da se pomire; 4) “Volim kad mi pričaju iza leđa, to znači da sam nekoliko koraka ispred njih”. Ako si muškarac a šeruješ ovo, javi nam se da te zajebavamo.

Adele – Set Fire To The Rain

Ako si muškarac, uz ovu pesmu ćeš prokomentarisati Adeline izuzetne vokalne mogućnosti i kenjaćeš kako se takva pevačica pojavi jednom u 20 godina. Ako si žensko, Adele je logičan nastavak tvog muzičkog interesovanja posle Lily Allen, Duffy, Amy Winehouse i eventualno Nore Jones. Komentar: “Posle svake kiše uvek zasija sunce!”.

©Muskimagazin.com

Ostavite komentar