Prosize kapsule

Acer C7 Chromebook

Kompaktne dimenzije i niska cena mogli bi privući interes učenika i nezahtevnih korisnika, koji su ionako ciljana grupa kupaca Chromebook prenosnika

Nakon Samsunga svoju verziju Chromebook prenosnika predstavio je i Acer modelom C7. Acer u odnosu na Samsung nešto drugačije pristupa dizajnu sa slabijim i jeftinijim hardverom za što nižu cenu finalnog proizvoda.

Acer C7 pokreće Intelov procesor Celeron 847 takta 1,1 GHz u kombinaciji sa 2 GB DDR3 memorije (1.333 MHz), dok NAND flash memoriju zamenjuje klasični disk kapaciteta 320 GB. Ovaj izbor je pomalo neobičan zbog same prirode Googleovog “oblačnog” operativnog sistema Chrome, a kupci uz prenosnik dobijaju i 100 GB prostora na Google Driveu besplatno za prve dve godine korišćenja.

Prenosnik ima 11,6-inčni ekran, a tu su još i 1,3-megapikselna web kamera, žična i bežična mreža, čitač memorijskih kartica (SD i MMC) HDMI i VGA video izlazi, kao i tri USB 2.0 konektora. Specifikacije su vrlo slične već predstavljenom Acerovom netbooku Aspire One AO756-2641, a cena ovog Chromebooka iznosi 199 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.