Prosize kapsule

3DMark ove godine (VIDEO)

Rezultate testova će biti moguće upoređivati među različitim platformama

Futuremark je objavio nešto više detalja o novoj verziji 3DMark benchmarka za merenje performansi različitih uređaja. Novo izdanje 3Dmarka će biti višeplatformsko i omogućavati testiranje performansi Windows, Windows RT, Android i iOS uređaja, odnosno personalnih i prenosnih računara, kao i tableta i pametnih telefona.

Futuremark ističe podršku za vrlo šarolik hardver, posebno među mobilnim uređajima, a rezultati će biti i direktno uporedivi među različitim platformama. Od grafičkih API-ja 3DMark podržava OpenGL ES 2.0, kao i DirectX 10 i 11, dok su glavna tri testa – Ice Storm, Cloud Gate i Fire Strike.

Prvi od njih je dizajniran za mobilne uređaje i slabiji računarski hardver, Cloud Gate cilja na prenosnike i prosečna kućne računare, koristi DirectX 10, dok Fire Strike treba testirati performanse snažnijih igraćih mašina i DirectX 11 grafičkih kartica. Cloud Gate i Fire Strike izvorno će biti dostupni samo za Windows operativne sisteme, a osim grafičkih testova uključuju i fizikalne proračune, kao i kombinovane testove za CPU i GPU.

Nova verzija 3DMarka još je u razvoju, a finalno izdanje trebalo bi biti dostupno krajem ove godine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.