Prosize kapsule

Kad ne znaš šta ćeš, uhvati se za jaja!

Ne znamo koliko ćeš imati koristi od ovoga teksta, ali ako ništa – posluži se frazom iz naslova kao zgodnom forom za prilaženje devojkama, u fazonu „ćao, vidim da se dosađuješ – a je l’ znaš onu staru: pa citat, praćeno visprenom doskočicom tipa – a ja eto baš slučajno  imam dva kod sebe… „ Ako ne završiš u urgentnoj sigurno ćeš u njenom krevetu to veče, trust me 😉

Šalu na stranu, kada je reč o muškarcima i zdravoj ishrani, glavni problem predstavlja saznanje da se zdravo hraniti neće na kioscima brze hrane nego se mora zasukati rukave i ući u kuhinju. Ova teško svarljiva činjenica često predstavlja glavnu prepreku usvajanju novih, zdravijih navika u ishrani, pogotovu kada su mlađi muškarci u pitanju.

Stoga, evo jednog zgodnog saveta kako na brzinu koncipirati i spremiti zdrav, ukusan i – pre svega – pravi muški obrok!

Iron Abs za vas

Glavni sastojak: Jaja

Jaja su dobro poznati jeftini i pristupačni izvor proteina kao i važnih vitamina i minerala. Ono što ih čini baukom na čiji pomen zadrhti vilica uredno izbrijanim kardiolozima jeste holesterol.

No, ako nisi znao – holesterol je važan za produkciju polnih hormona, uključujući testosteron. Takođe, skorašnja studija Univerziteta Sari (Surrey University) pokazuje da jedno ili dva jajeta za doručak svaki dan zapavo mogu pomoći u redukciji telesne mase zahvaljujući visokom sadržaju proteina i dugotrajnom osećaju sitosti koji stvaraju. Pored toga, ista studija je utvrdila da nijedan od učesnika u istraživanju koje je podrazumevalo jedenje dva jajeta dnevno, nije imao povišen holesterol nakon 12 nedelja koliko je režim trajao.

Pomoćni sastojci: Povrće i začini

Da bi svoj muški obrok nutritivno obogatio i učinio ukusnijim, treba dodati pregršt povrća i egzotičnih začina u koje svakako NE spada omiljeni sastojak svake vremešne domaćice – vegeta. Da ne bi morao da soliš do besvesti, naročito ako nisi ljubitelj povrća, svome jelu dodaj đumbir i beli luk u prahu, te malo čilija i bibera ako si žestoki momak vrele krvi. Pored povrća (u koje spada i lisnato tipa blitve, kelja, spanaća itd.) svom jedinstvenom omletu možeš dodati i sitno seckane pečurke (samo ne biraj halucinogene).

Ako si jako gladan ili želiš da se zasitiš na duže vreme jer ideš na posao ili fakultet, možeš pored povrća dodati i malo pršute ili neke vrste kobasice (srpska, kranjska itd.)

Najvažniji sastojak

Najvažniji sastojak ovog idealnog obroka je ODSUSTVO sastojka baziranog na ugljenim hidratima, tipa hleba i peciva. To je neophodan uslov da bi ovaj obrok do kraja stao zdrav i koristan.

Postupak

Na malo maslinovog ulja kratko (maksimalno 5-6 minuta) proprži svoju kombinaciju povrća, neprestano mešajući, te dodaj dva do tri jajeta.  Začini po želji i proprži još koji minut. Najedi se k’o čovek i napred na svoje radne zadatke!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kad ne znaš šta ćeš, uhvati se za jaja!

  1. Ja uglavnom za dorucak jedem bas too..Dva jaja,i brdo pecurka..Malo origana,malo tucane ljute,gde ces lepse 😉
    Kasnije kad se to sve lepo poprzi i kada se zavrsi sa przenjem,stavim jednu kasiku pavlake ili sira i sve to izmesas(malo ruzno deluje,kao da si bacio peglu,ali ukus je bozanstven 🙂
    Prijatno