Prosize kapsule

Apple patentirao animaciju listanja

Listanje stranice odsad pripada Appleu!

Animacija listanja stranica u aplikacijama odsad je u Appleovom vlasništvu, prenosi AppleInsider. Američki patentno odeljenje odobrilo je Appleu patent za ovu animaciju.

U prijavi za patent predate su tri ilustracije koje prikazuju „revolucionarnu“ tehnologiju – malo, malo više i skoro pa preokrenutu stranicu na ekranu uređaja. Takođe, u opisu stoji kako se listanje aktivira potezom prsta po ekranu, dok vertikalni potezi otkrivaju deo sledeće stranice. Naslov patenta je uobičajeno generički: ekran ili njegov deo sa animiranim grafičkim korisničkim interfejsom. Zahtev za patentiranjem podnesen je u decembru prošle godine, a odobren je tek ovog meseca.

Takođe, patentno odeljenje je Appleu dodelio pravo na Smart Case (pametno kućište) za iPad. Patent opisuje napravu gotovo istovetnu Smart Coveru, sa razlikom što Smart Case nudi zaštitu za tablet oko celog uređaja, a ne samo za ekran. Pored ova dva, Appleu je odobreno još 36 patenata, uključujući „pojačavanje boje na kameri u zavisnosti o tonu kože“, „lokacijske usluge u kategorijama“ i „konzistentni backup informacija“.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar