Prosize kapsule

Kako kombinovati džins sa drugom garderobom?

Svedoci smo činjenice da neke stvari nikad ne izlaze iz mode, a jedna od tih stvari je svakako i džins. U svom garderoberu je poželjno imati i po neku skupu stvar, a M@N! magazin ovog puta preporučuje da to budu dobre i kvalitetne farmerke.

Ako su farmerke kvalitetne i dobrog kroja (koji tebi pristaje), one vremenom mogu čak još i bolje da izgledaju i možeš ih nositi dok se potpuno ne raspadnu, za šta je potrebno dosta godina.

A osim toga što dobro izgledaju i nikad ne izlaze iz mode, farmerice su deo garderobe koji se najlakše kombinuje sa ostatkom. Jednostavno, uz njih se sve slaže.

Evo nekoliko kombinacija koje su aktuelne i ove zime.

Bela majica i farmerke

Najbolje bi bilo da kombinuješ stare farmerke sa kvalitetnijom majicom, ili obrnuto; te dve suprotnosti su u poslednje vreme moderne i privlačne suprotnom polu. To je idealna kombinacija za opušteni izlazak, čak i zimi jer znamo da je u klubovima toplo i najudobnije je ako imamo u šta da se skinemo. Uz ovo možeš da obuješ bilo šta, i patike i sportske cipele i čizmice, ali za jesenji i zimski autfit ti preporučujemo duboke cipele.

Ukoliko voliš aksesoar (narukvice, šaleve, ogrlice, kape,…) ovo je idealna prilika da iskoristiš sve što želiš. I zapamti – što se tiče kožnih detalja (kaiš, jakna, cipele) i ove godine je akcenat na svetlo braon ili „žutoj“ koži, što se i najbolje slaže uz džins.

Džemperi i farmerke

Ove zime do izražaja dolaze džemperi, bilo da su regularni bilo da su oni koji se nose kao jakne, bitno je da su krupno štrikani. Ovi koji su postavljeni i nose se kao jakne su odlično rešenje za kežual kombinacije. Oni sami po sebi lepo izgledaju i potpuno je nebitno šta se nosi ispod njih – može i obična majica, rolka, košulja… Sve se to lako kombinuje uz farmerke.

Naravno tanki džemperi su i dalje prisutni, ispod kojih se najčešće nose košulje i to je i dalje u modi, samo ovde treba biti oprezan kada su boje u pitanju. Ako niste vešti sa bojama, uvek je dobro kombinovati kontraste – na primer, neke od kombinacija uvek uspevaju: crno – belo, teget – belo, zeleno – belo, ali isto tako i srodne boje se dobro kombinuju – braon nijanse uvek dobro idu uz maslinaste i „senf“ boje.

Košulja i farmerke

Nešto što verovatno nikad neće izaći iz mode (baš kao i farmerke) jeste bela košulja. Kombinacija bele košulje i farmerica može odlično da izgleda ukoliko se dobro uklopi; bela košulja mnogo bolje ide uz tamnije farmerke; ukoliko je klasičan kroj košulje onda najbolje ide uz neke „iscepane“ farmerke ili one sa nitnama, našivenim dodacima, itd; ako je košulja nekakvog modernijeg kroja (uz telo ili vrlo široka) ona će bolje ići uz jednostavne klasične farmerice.

Ovakva odevna kombinacija može da posluži i za svakodnevno oblačenje a i za izlaske i razna slavlja, jer istovremeno može da deluje elegantno. Uz ovo ne treba kombinovati preterano elegantne cipele, a ni patike! Treba naći nekakvu sredinu, odnosno obuti nekakve sportskije cipele, bilo kakve boje i dubine, ili čizmice. Preko košulje može da ide sako, i klasičan i moderniji ali je bitno da jakna ne bude suviše sportska – gledajte da jaknu (ili kaput) birate spram obuće.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.