Prosize kapsule

Povratak Sonya na mala vrata u kategoriji smart telefona

Trenutni Sonyjev vrh ponude smart telefona specifikacijama je nešto slabiji u odnosu na konkurenciju

Sony najavljuje predstavljanje novog top-modela pametnog telefona koji bi trebalo da konkuriše ponudi Applea i Samsunga. Dennis van Schie, Sonyjev potpredsednik prodaje i marketinga, objavio je u razgovoru za Financial Times Deutschland da kompanija u bliskoj budućnosti namerava predstaviti smart telefon koji će specifikacijama biti u stanju konkurisati iPhoneu i Galaxyju S III.

Dennis ističe da bi uređaj trebao biti predstavljen na CES-u u januaru ili MWC-u u februaru sledeće godine, ali nije otkrivao nikakve detalje o hardveru. Najverovatnije je reč o smart telefonu Sony Yuga, o kom glasine kruže već neko vreme. Ovaj mobilni telefon bi trebao imati četvorojezgrični procesor Snapdragon S4 Pro, 2 GB RAM-a, 5-inčni ekran pune HD rezolucije i 12-megapikselnu kameru.

Osim novog vrha ponude smart telefona, Dennis napominje da kompanija i dalje prati situaciju u Windows Phone segmentu (premda je fokus i dalje na Androidu), a tokom 2013. možemo očekivati i nove tablete Xperia Tablet, takođe zasnovane na operativnom sistemu Android.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.