Prosize kapsule

Zalman Reserator – vodeno hlađenje

Premijera Zalman Reseratora očekuje se na CES-u početkom 2013. godine

Zalman priprema zanimljivi sistem vodenog hlađenja za snažnije procesore naziva Reserator. Za razliku od većine ostalih proizvođača, koji uglavnom pod vlastitim imenom prodaju referentne sisteme hlađenja kompaniji Asetek i Akasa, Zalman je sam zaslužan za razvoj Reseratora i njegov pomalo neobičan dizajn.

Zalman Reserator za regulaciju toplote se ne oslanja na standardni radijator (kao većina sistema) već ima rešenje slično heatsinku u kvalitetnijim vazdušnim procesorskim hladnjacima – toplovodne cevi su u ovom slučaju zamenjene cevima sa rashladnom tečnošću, oko kojih su kružno poređani aluminijumski listići. Toplinu sa takvog radijatora izduvava 120-milimetarski ventilator sa plavim ili crvenim LED osvetljenjem i PWM kontrolom brzine okretanja, koji je Zalman posebno razvio za Reserator.

Vodeni blok koji naleže na procesor ima bakarnu bazu, a Zalman je dosta pažnje posvetio i dizajnerskim detaljima finalnog proizvoda. Sistem je u stanju ohladiti procesore sa do 400 W TDP-a, što bi trebalo zadovoljiti i nešto ozbiljnije overclockere. Prodaja kreće početkom sledeće godine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.