Prosize kapsule

Strongmegaloman filozofija i poslednji dan treninga

Treći nastavak priče o strongman treningu govori o megalomanskoj potrebi da se diže što više tegova i, naravno, daje vam treći i finalni deo trening programa prema kojem i sami možete da se oprobate u najjačem sportu ikada.

Pravilo No.3: Trening nikad neće biti lakši, može samo da bude teži

Cilj treninga je apsolutna snaga i uvek se jure najveće kilaže koje mogu da se postignu. Naravno češće se desi da to ne budu maksimalne težine, ali uvek se ide sa ciljem da se podigne maksimalna kilaža.

Ovo u osnovi znači da nema kilavljenja na treningu – trenira se koliko god jako se tog dana može izvesti. Ne biste verovali koliko sam se lično kilavio pre mog prvog takmičenja.

Iron Abs za vas

Treći trening u nizu je isti kao i prvi te nedelje, samo se umesto standardnog čučnja radi čučanj sa šipkom ispred glave odnosno prednji čučanj. Broj serija i ponavljanja je identičan, samo su kilaže naravno manje.

Prednji čučanj, 7 – 8 serija po 1 – 5 ponavljanja

Dosta se često dešava da se poslednja serija na prednjem čučnju ide do otkaza koji obično bude na jedno 6 – 8 ponavljanja.

Nabačaj i potisak iznad glave ostaje isti kao prvog dana.

Na kraju, evo i par trikova koji pomažu ovakvim treninzima:

– Uvek treba imati magnezijum kredu za čvršći hvat.

. Powerlifting kaiš, grutne, steznici za zglobove su obavezan deo opreme.– Ono što šmrčemo pre serije je amonijak i vama neće pomoći ništa samo će da smrdi. Poenta smrkanja amonijaka je da se nauči isprazniti glava od nepotrebnih misli, a to zahteva trening – amonijak pomaže zato što smrdi i kad ga ušmčeš ne možeš misliti ni na šta osim da baš jako smrdi. To je ujedno trenutak da pokušaš da skreneš misli na nabijanje adrenalina i samu seriju.

Disanje je uvek nekompletno iz razloga što se uvek drži pritisak dijafragme na stomak čime se učvršćuje trup.

To je to, nemam ništa više da dodam, a vama sretno sledeći dan posle treninga 😉

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.