Prosize kapsule

Policajac dao obuću beskućniku i postao heroj (VIDEO)

Njujorški policajac Lari Deprimo, čiji je nesebični gest prema jednom beskućniku slučajno zabeležila jedna turistkinja, postao je nacionalni heroj i internet senzacija.

Prema pisanju “Njujork tajmsa”, Deprimo je noću patrolirao na Tajms skveru kada je ugledao jednog beskućnika koji bosonog prosi na ulici po veoma hladnom vremenu.

Policajac je nestao na nekoliko trenutaka da bi se ubrzo vratio sa novim čizmama i čarapama u rukama. Kleknuo je pored sirotog čoveka i pomogao mu da ih obuje.

Njegov plemenit gest nije ostao neprimećen. Snimila ga je svojim mobilnim telefonom jedna žena iz Arizone koja je tuda slučajno prolazila. Fotografiju je poslala Njujorškoj policiji koja ju je postavila na svojoj Fejsbuk stranici.

Snimak je postao instant hit i za kratko vreme pregledan je više od 1,6 miliona puta i prikupio više od 325.000 “lajkova”.

Na hiljade ljudi je ostavilo svoj komentar, poput onog u kome se za policajca kaže da je pravi “oficir i džentlmen”.

“Napolju je bilo užasno hladno. Noge su mu bile modre. Ja sam na nogama imao dva para čarapa, a i dalje su mi se prsti smrzavali”, kazao je u izjavi za “Njujork tajms” dvadesetpetogodišnji Deprimo.

Identitet beskućnika ostao je nepoznat, ali prema Deprimu “to je najljubazniji čovek koji je ikada sreo”.

Njujorški policajac je ispričao i da se lice beskućnika ozarilo kada je video čizme.

“Predložio sam mu da odemo na kafu, ali čim je obuo čizme, nastavio je svojim putem, a ja sam se vratio patroliranju”, kazao je Deprimo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.