Prosize kapsule

Prvo oslepeo od vodke, pa progledao od viskija

Novozelanđanin Denis Duti iznenada je oslepeo nakon što je vodka koju je pio izazvala neželjenu reakciju sa lekovima za dijabetes koje je uzimao.

Ovaj šezdesetpetogodišnjak odlučio je da popije par piča kako bi proslavio pedesetu godišnjicu braka njegovih roditelja. Međutim, iznenada je izgubio vid.

„U prvi mah sam pomislio da je pao mrak ali sam na satu video da je tek pola tri popodne. Pokušavao sam da pronađen prekidač za svetlo ali sam ubrzo potom izgubio vid“, izjavio je Duti za The New Zealand Herald.

Denis se ponadao da će sve biti bolje ujutro, ali stvari su se samo pogoršale i bio je primoran da ode u bolnicu.

Lekari su istog trenutka shvatili ozbiljnost situacije i počeli su da ga pripremaju za operaciju. Stvari su bile toliko ozbiljne da su njegovoj ženi savetovali da se oprosti od njega pre ulaska u operacionu salu.

Tokom operacije doktori su pomislili da je doživeo trovanje formaldehidom, koje se može rešiti upotrebom etanola, jakog alkohola koji se može naći u žestokim pićima poput viskija.

Nažalost, bolnica nije imala dovoljno medicinskog etanola pa su doktori morali da mu kao lek daju viski kupljen u lokalnoj prodavnici. Viski je uz pomoć cevčice ubrizgavan u njegov stomak.

„Probudio sam se par dana kasnije i istog trenutka mi se povratio vid“, izjavio je Duti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Prvo oslepeo od vodke, pa progledao od viskija

Ostavite komentar