Prosize kapsule

Stiže nam novi Surface?

Tri Surfacea za kraj 2013. godine?

Microsoftov Surface još nije u potpunosti ni krenuo u prodaju, a već se javljaju glasine o novom modelu, odnosno novim modelima. Prema relativno pouzdanom MS_nerdu, uskoro ćemo imati i tri nova modela ovog tableta.

Surface RT 2, izdanje Microsftovog tableta sa ARM čipom, treblo bi imati ekran sa dijagonalom od 8,6 inča. Takođe, tablet bi trebao imati Qualcommov čipset, za razliku od Nvidijine Tegre 3 koja se nalazi u aktualnom izdanju Surfacea RT.

Surface Pro će takođe doživeti promene, a ekran bi na uređaju trebao narasti na 11,6 inča. Umesto Intelovog procesora Core i5, tablet bi trebao biti zasnovan na AMD-ovom APU-u kodnog imena Temash.

Postojaće i treće izdanje Surfacea, tvrdi MS_nerd. Ime će mu biti Surface Book, dolaziće sa 14,6 inčnim ekranom, a imaće 22-nanometarski Intelov procesor generacije Haswell. S’ obzirom na dijagonalu ekrana, nije isključeno da će se raditi o prenosniku.

O datumima lansiranja nema informacija, ali procesori za x86 izdanja tableta još nisu ni dostupni. Novi Surface na tržištu bi se mogao pojaviti u drugoj polovini 2013.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.