Prosize kapsule

Osam najvećih neprijatelja sperme

Sperma ima mnogo neprijatelja, ali su najopasniji oni koji izgledaju bezazleni i za koje većina muškarava i ne zna koliko su štetni.

Ako planiraš da zasnivaš porodicu, onda su ti potrebni zdravi i živahni spermići. Da bi, pak, imao zdrave spermiće, obrati pažnju na sledeće opasnosti.

1. Hrana iz konzerve

Ok, nije baš hrana iz konzerve štetna za spermu ali limenke u koje je spakovana jesu. Naime, limenke su obložene BPA smolom koja štetno utiče na spermu. Posebno su rizične konzerve s kiselom hranom uz koje češće ide BPA smola.

Iron Abs za vas

2. Seksi igračke

Određena plastika koja se koristi u nekim seksualnim pomagalima veoma je štetna za mušku plodnost, jer sadrži opasne sastojke. Takvi materijali mogu smanjiti i broj, ali i kvalitet sperme. Kada su seksi igračke u pitanje, koristite one koje su izrađene od stakla, metala ili silikona.

3. Kozmetika

Mnogi šamponi, sapuni, dezodoransi i kreme za brijanje sadrže materije opasne za spermu. Birajte proizvode koji ne sadržavaju ftalate.

4. Cigarete i marihuana

Nije tajna da cigarete štete spermi, a slična je situacija i sa marihuanom. Dokazano je da je kvalitet sperme kod muškaraca koji redovno puše marihuanu slabijeg kvaliteta. Spermatozoidi im sporije plivaju i ima ih znatno manje od normalne količine.

5. Stres

Stres je poguban za spermu. Posebno loše deluje na testosteron i slabi njegovu proizvodnju. Drugim rečima, opasan je rizik za plodnost muškarca.

6. Alkohol

Alkohol je, znamo da će ti ovo teško pasti, takođe loš za spermu. Dokazano je da alkohol narušava proizvodnju sperme i smanjuje broj spermatozoida.

7. Soja

Izoflavoni se nalaze u sojinim proizvodima, a oni neretko oponašaju estrogen. Upravo zbog toga ne deluju dobro na spermu.

8. Apstinencija

Dugo se verovalo da će suzdržavanje od seksa pomoći spermi, ali najnovija istraživanja pokazuju da je to daleko od istine. Istina je da spermi treba dan ili dva za oporavak, ali apstinencija može da izazove promenu u pokretljivosti spermatozoida i promenu oblika.

Saznaj kako možeš povećati količinu i kvalitet sperme!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Osam najvećih neprijatelja sperme