Prosize kapsule

Plavuše agresivnije od drugih žena?

Zbog toga što privlače više pažnje od ostalih žena i zato što ih muškarci smatraju privlačnijim, žene svetlije kose su agresivnije i imaju više samopouzdanja od brineta ili crvenokosih, pokazuje istraživanje.

Jedna studija sugeriše da što se ljudi više osećaju kao da su “posebni”, u smislu fizičke snage kod muškaraca ili izgleda kod žena, verovatnije je da će imati više samopouzdanja i strasti u postizanju društvenih ciljeva.

Studija, koja je ispitala vezu između samopouzdanja i agresivnosti uključila je 156 studentkinja u Americi.Aron Sel sa Univerziteta Kalifornija, gde je sprovedeno istraživanje, objašnjava:

“Očekivali smo da će plavuše biti odvažnije od ostalih žena, ali ono što nismo očekivali je doza agresivnosti u odnosu na njihove koleginice.”

Sel smatra da su plavuše izgradile svoj svet, jer ih tretiraju bolje od ostalih pripadnica lepšeg pola i ne shvataju da ih muškarci drugačije gledaju. “Nisu ni svesne da ih tretiraju kao princeze”, dodaje.

Iako je otkriveno da su agresivnije, manje su šanse da će ući u stvaran sukob, za razliku od brineta i crvenokosih, verovatno da bi sačuvale svoj izgled.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.