Prosize kapsule

Nastavnik tražio od učenika da o sebi pišu kao o samoubicama

Nastavnik srednje škole na istoku Francuske suspendovan je, nakon što je od učenika tražio da za domaći zadatak predstave sebe kao potencijalne samoubice.

Nastavnik je od učenika, koji imaju 13 i 14 godina, u školi “Antoan Delfon” u regionu Šarente, zatražio da sebe predstave kao samoubice, što je izazvalo bes roditelja, dok su vlasti pokrenule istragu.

“Upravo ste napunili 18 godina. Odlučili ste da okončate život. Odlučili ste i da objasnite razlog vaše odluke. U samoopisu navodite da se gadite sebi. U vašem tekstu će biti opisani i određeni događaji koji bi mogli da označavaju uzrok ovih osećaja”, navodi se u zadatku koji je nastavnik izneo pred učenike.

Lokalni dnevnik “Šaren libr” juče je objavio izvode iz pisma koje je poslala grupa nezadovoljnih roditelja školskim vlastima. U pismu roditelji izražavaju bes zbog toga što je takav zadatak uopšte dat tinejdžerima.

“Ne želimo da pod znak pitanja stavljamo nastavni program, ali postoje granice. Da li je naredna tema: ‘Kako se osećate dok pucate?’”, pitaju roditelji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar