Prosize kapsule

Nagradno pitanje: Šta su “Kryptos” i “Thebes”?

Velika je verovatnoća da će se nove gejmerske konzole pojaviti na samom kraju iduće godine, zato nije neobično da se glasine o njima pojavljuju sve češće. Portal VG247 prikupio je poslednje informacije koje se mogu pronaći po raznim internet forumima i portalima, a na osnovu kojih možemo naslutiti da su PS4 i X720 dobili nova kodna imena.

Novi izveštaji “upućenih pojedinaca” tako otkrivaju da će Microsoftova iduća konzola biti bazirana na AMD-ovom čipu kodnog imena “Oban” koji bi se u masovnoj proizvodnji trebao naći krajem godine. Međutim, s’obzirom na navodne probleme u razvoju, proizvodnja je odložena do daljnjeg. Microsoft je, osim toga, navodno napustio kodno ime “Durango”, pa se Xbox 720 trenutno vodi pod imenom “Kryptos”.

Ovo nije prvi put da glasine govore o problemima u razvoju novog Xboxa. Na osnovu izveštaj koji je objavljen u septembru saznali smo da su preformanse novog AMD-ovog čipa izrazito niske, kao i da je zbog toga vreme izlaska nove konzole pod znakom pitanja.

Što se PlayStationa 4 tiče, njegovo kodno ime trebalo bi biti “Thebes”, a konzola će takođe biti zasnovana na AMD-ovoj tehnologiji. Obe konzole trebale bi stići krajem iduće godine, a prvo predstavljanje jedne od njih očekuje se na E3 sajmu u julu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.