Prosize kapsule

Huawei stiže u Finsku

Huaweijev centar za istraživanje i razvoj biće udaljen svega 20-ak kilometara od Nokijinog sedišta

Finska, inače domovina jednog od najvećih proizvođača mobilnih telefona – Nokie, uskoro bi trebalo da dobije još jednog – kineski Huawei. Ovaj je proizvođač, naime, najavio otvaranje novog centra za istraživanje i razvoj u Helsinkiju.

Vrednost investicije u novi centar iznosi 70 miliona eura, objavili su iz kompanije. Inicijalno, centar će zapošljavati 30 ljudi, a u razdoblju od pet godina broj zaposlenih trebao bi se popeti na 100 ljudi. Prema kompanijinoj objavi, u novom centru za istraživanje i razvoj baviće se novim tehnologijama za mobilne uređaje, a fokusiraće se na poboljšavanje korisničkog iskustva za svoje Android i Windows Phone smart uređaje.

Huawei nije stranac na evropskom tržištu. Kompanija ima centar za dizajn u Švedskoj, dok je u Velikoj Britaniji smešten kompanijin centar za razvoj korisničkog interfejsa. Kineski proizvođač će ulaskom u Finsku dobiti ukupno 11. razvojni centar u Evropi gde zapošljava ukupno 7.000 ljudi. Broj zaposlenih u evropskim odeljenjima u roku od tri do pet godina trebao bi biti udvostručen, očekuju u kompaniji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.