Prosize kapsule

Xiaomi – kompanija koja polako osvaja svet (VIDEO)

Kompanijin mobilni telefon MI-Two je sličnih je karakteristika kao iPhone 5 i Samsung Galaxy S3, ali prodaje se u Kini po dvostruko nižoj ceni

Prema pisanju Rojtersa, kinesku kompaniju Xiaomi mnogi smatraju kineskom verzijom Applea zbog svojih proizvoda vrhunskih karakteristika i dizajna, koji imaju brojne i verne korisnike.

Kompanija koja je uglavnom nepoznata izvan Kine postoji manje od tri godine, a već joj je tržišna vrednost 4 milijarde dolara. Poput Applea u ostatku sveta, novi proizvodi kompanije odmah izazivaju veliku pozornost javnosti, a kad se izdaju novi uređaji nije neuobičajeno da radnici uzimaju slobodni dan kako bi mogli odmah početi koristiti novi uređaj čim ga kupe. Takođe se ističe kako Xiaomiov osnivač, Lei Jun deli i Jobsove modne sklonost, odnosno u javnosti se uglavnom pojavljuje u farmerkama i crnoj majici.

Lei Jun

Xiaomi je ipak još uvek daleko od Applea, zato jer proizvodi samo “pametne” mobilne telefone koji se uglavnom prodaju putem interneta u relativno malim količinama. Kao ključ Xiaomiovog uspeha navode se ograničene količine uređaja i vrlo verni korisnici.

Kompanijin mobilni telefon MI-Two sličnih je ili boljih karakteristika nego iPhone 5 i Samsung Galaxy S3, ali prodaje se u Kini po dvostruko manjoj ceni. Prema nezavisnim istraživanjima, MI-Two temeljen na kombinaciji Qualcommovog procesora Snapdragon S4 i grafičkog podsistema Adreno 320 postiže bolje grafičke performanse od iPhonea 5 i Galaxya S3.

MI-Two

Ali do telefona je relativno teško doći. Naime, Xiaomi je isporučio samo 50.000 komada uređaja MI-Two prilikom izdavanja, koji su bili rasprodati putem interneta u manje od dva minuta. Kasnije je isporučeno još uređaja, a do sada ih je ukupno prodato oko 300.000.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

5 komentara na “Xiaomi – kompanija koja polako osvaja svet (VIDEO)

  1. @Kain evo ovde, isporučuju i u Srbiju. http://android-sale.com/android-phones.html?android_product_manufacturer=134
    @MM dajte ljudi prevod teksta na srpski 🙂

    • i koja vam je ovo vremenska zona na sajtu? 🙂
      Ovaj komentar je poslat u 18:24

  2. Pingback: Iz Xiaomia nam stižu pametne cipele? | Muški magazin - M@N!