Prosize kapsule

Kako zaobići zaštite za Metro i Windows Phone 8 aplikacije?

Cilj Justina Angela nije podsticanje neovlašćenog kopiranja i korišćenja zaštićenog softvera, već je želeo da ukaže na propuste u zaštiti igara i aplikacija

Nokijin inženjer objavio je detaljna upustva na svom blogu (koji je sada nedostupan, ali upustva se i dalje mogu pronaći na internetu) kako se može relativno jednostavno zaobići zaštita za aplikacije i igre za uređaje temeljene na Windows Phone 8 i Windows 8 Metro operativnom sistemu.

Cilj Justina Angela nije podsticanje neovlašćenog kopiranja i korišćenja zaštićenog softvera, već je želio ukazati na propuste u zaštiti igara i aplikacija za uređaje temeljene na Windows 8. Problem je potencijalno vrlo velik i zabrinjavajući za programere igara za uređaje temeljene na Windows 8, s’obzirom da igre čine više od polovine prihoda na mobilnim uređajima.

Naime, problem je što se informacije o licenci za pojedine aplikacije i igre spremaju u obične tekstualne datoteke, koje se mogu jednostavno preurediti kako bi probne verzije igara bile pretvorene u potpune verzije koje se plaćaju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.