Prosize kapsule

Trećina muškaraca depilira intimnu zonu

Broj muškaraca koji depilira intimne delove tela i dlake na grudima iz godine u godinu raste i sada se već smatra osnovama održavanja higijene. Prema rezultatima novog istraživanja, čak trećina muškaraca depilira dlake na području prepona.

Studijom, koju je proveo “Skin Health Alliance”, otkriveno je kako 31,7 odsto muškaraca dlake na intimnom delu tela, tačnije na preponama, čupa, brije ili pak odstranjuje voskom, a deset odsto muškaraca priznalo je i kako uklanja dlačice na zadnjici, piše Daily Mail.

Velik broj muškaraca uklanja dlake i sa ostalih delova tela, pa tako njih 28,8 odsto doteruje obrve, prsa 20,1 posto, leđa 12,9 posto, a dlake sa ušiju i iz nosa uklanja čak 41 posto muškaraca.

Manje od trećine ispitanih muškaraca, tačnije njih 28,8 odsto priznaje kako preferira prirodni izgled. Čini se kako je muška depilacija definitivno rastući trend koji teško zaobilazi muškarce, pa tako dok ova studija pokazuje da čak svaki treći Britanac depilira prepone, to isto čini čak 73 posto Amerikanaca.

Muškarci priznaju i kako neretko posežu za kozmetičkim torbicama svojih partnerki. Najveći broj muškaraca će uzeti hidratantnu kremu, a čak trećina muškaraca priznaje kako od partnerke pozajmljuje balzam za usne, dok poveći broj koristi i proizvode za sprečavanje starenja kože.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar