Prosize kapsule

Dobrotvor Zuckerberg

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, objavio je kako će donirati oko 500 miliona dolara vredne akcije Facebooka fondaciji Silicon Valley Community Foundation koja se bavi projektima koji su u vezi sa zdravstvom i obrazovanjem.

U poruci na Facebooku, Zuckerberg je izjavio kako će njegova žena, Priscilla Chan, i Silicon Valley Community Foundation zajedno raditi kako bi pronašli područja u obrazovanju i zdravstvu na koja će se fokusirati. Zuckerberg je ukupno donirao fondaciji 18 miliona Facebookovih akcija, čija vrednost je u vreme ‘’darivanja’’ bila oko 27,71 dolara, odnosno ukupna vrednost je oko 498 miliona dolara.

To je do sada najveća Zuckerbergova dobrotvorna donacija, ali ne i prva. Naime, Zuckerberg je zajedno sa svojom ženom potpisao The Giving Pledge, što je kampanja predvođena od strane osnivača Microsofta, Billa Gatesa, i investitora Warrena Buffetta, kojom se podstiču najbogatiji ljudi u SAD-u da većinu svog bogatstva doniraju u filantropske svrhe. Zuckerbergova najveća dosadašnja donacija je bila 100 miliona dolara u Facebookovim dakcijama javnoj školi u Newarku.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.