Prosize kapsule

I u Holivudu vole da koriste torente

Izgleda da i Hollywood ima putera na glavi

Izgleda da i Hollywood ima putera na glavi

I pored toga što se načelno bore protiv piraterije, čak ni zaposleni u holivudskim studijima nisu imuni na nelegalno pribavljanje digitalnog sadržaja. Tako je TorrentFreak, koristeći se servisom za praćenje aktivnosti torrenta Scaneye, mnoge holivudske studije uhvatio sa ‘’prstima u džemu’’.

Sa statičnih IP adresa Paramounta tako su skidani nezavisni film Battle Force, Lionsgateov film The Hunger Games, Happy Feet 2 konkurentskog studija Warner Bros-a… Iz Warner Brosa su pak skidali epizode serije NCIS, Expendables 2, igru Black Mesa i nešto za što bi se prema naslovu lako moglo zaključiti da je pornografski film. U nelegalnom deljenju učestvovali su i zaposleni u Sony Picturesa, 20th Century Foxa, pa čak i Walt Disneya. Ostatak aktivnosti zaposlenih koji rade u filmskim studijama možete pogledati na stranicama TorrentFreaka.

Nakon što su otkrili šta se radi po filmskim studijama, iz TorrentFreaka su krenuli istraživati i muzičke studije. Ispalo je da ni njima (Universal Music Group, Sony Music Entertainment) nisu strani torrenti. Pa čak ni američkom ministarstvu pravosuđa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.