Prosize kapsule

McAfeeova top lista pretnji u 2013.

Mobilni uređaji će biti posebno na udaru obzirom na očekivani rast popularnosti rešenja temeljenih na NFC-u i drugim tehnologijama koja omogućuju plaćanje putem mobilnih telefona

Mobilni uređaji će biti posebno na udaru obzirom na očekivani rast popularnosti rešenja temeljenih na NFC-u i drugim tehnologijama koja omogućuju plaćanje putem mobilnih telefona

Prema procenama kompanije McAfee, u 2013. godini očekuje nas porast zloćudnih napada na mobilne uređaje, kompjuterskih ucena, politički motivisanih napada na računarske sisteme, kao i “hakovanje kao mogućnost pružanja usluga”.

U svom izveštaju McAfee predviđa kako će sajber kriminalci i aktivisti koji koriste kompjuterske napade rafinirati i evoluirati svoje tehnike i alate kako bi bolje iskoristili korisničke podatke žrtava napada. Uz očekivani rast pretnji koje će iskorišćavati popularnost mobilnih tehnologija, McAfee upozorava i na rast kompjuterskih napada sa političkim i ekstremističkim ciljevima.

Mobilni uređaji će biti posebno na udaru s’obzirom na očekivani rast popularnosti rešenja temeljenih na NFC-u i drugim tehnologijama koja omogućuju plaćanje putem mobilnih telefona i drugih prenosnih uređaja. Očekuje se i pojava gotovih rešenja za kompjuterske ucene koja će omogućavati i osobama neveštim u programiranju pokretanje takvih napada i ucenjivanje korisnika za pristup njihovim podacima na napadnutim računarima.

McAfee očekuje i porast napada velikih razmera koji nemaju za cilj direktnu financijsku dobit, već su ciljani na razaranje infrastrukture, onemogućavanje poslovanja, krađu intelektualnog vlasništva, I nanošenje što veće štete žrtvi.

Više informacija može se pronaći u McAfeeovim izveštajima.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.