Prosize kapsule

Asus ROG Ares II Limited Edition

Asus ROG Ares II standardnog je dual-slot formata, ali u kućištu je potrebno još pronaći mesta i za vodeni blok rashladnog sistema

Asus ROG Ares II standardnog je dual-slot formata, ali u kućištu je potrebno još pronaći mesta i za vodeni blok rashladnog sistema

Asus je predstavio jednu od trenutno najbržih grafičkih kartica, ROG Ares II Limited Edition. Kartica će biti izrađena u svega 1.000 primeraka i dolaziće sa laserski urezanim serijskim brojem pozadi na aluminijumskoj ploči, a ponosnim će se vlasnicima isporučivati u posebnom pakovanju sa Republic of Gamers tematikom.

Asus ROG Ares II kartica zasnovana je na dva AMD-ova grafička procesora Radeon HD 7970 GHz Edition (ukupno 4.096 stream procesora), od kojih svaki radi na 1.050 MHz uz mogućnost dodatnog overclokovanja. Kartica ima i ukupno 6 GB GDDR5 memorije, a Asus je veliku pažnju posvetio kvalitetnom dizajnu napajanja čipova za stabilan rad i vrhunske performanse – 20-fazno napajanje ima Digi+ regulaciju napona i kvalitetne komponente. Korisnici će za pokretanje ovog monstruma trebati i snažnije napajanje s’ obzirom da Ares II za rad traži tri 8-pinska naponska konektora.

Posebnu pažnju Asus je posvetio dizajnu hlađenja za dva Tahiti čipa, tako da Ares II ima hibridno hlađenje sa manjim ventilatorom (80 mm) na samoj kartici i vodenim blokom za zatvoreni sistem vodenog hlađenja, kao i hladnjakom opremljenim sa dva 12-milimetarska ventilatora. Ovakav pristup prema tvrdnji Asusa omogućuje znatno niže radne temperature i veći potencijal za overclockovanje – kartica je stabilna pod kontinuiranim punim opterećenjem, a standardno je i za 31 stepen Celzija hladnija od Nvidijinog GeForcea GTX 690.

Tačan datum početka prodaje ROG Aresa II Limited Edition i cenu kartice ćemo objaviti uskoro.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.