Prosize kapsule

Pokvareni GPS ženu iz Belgije doveo do Hrvatske

gpsZbog pokvarenog GPS-a i neverovatne nepažnje jedna 67-ogodišnja Belgijanka koja je iz mesta u unutrašnjosti Belgije automobilom krenula na sedamdesetak kilometara udaljenu železničku stanicu u Brisel završila je u Zagrebu, udaljenom preko 1.450 kilometara.

Hrvatski mediji preneli su vest belgijskog informativnog portala 7sur7.be koji je konstatovao da se žene obično lošije orjentišu, ali da je neshvatljivo da se može preći veliki deo Evrope da bi stigao na odredište za koje treba jedva nešto više od sat vremena vožnje.

Žena koju portal naziva Sabina nije znala tačan put od svoje kuće do Brisela, pa je lokaciju ukucala u GPS koji ju je naveo u lutanje.
“Videla sam putem da se izmenjuju putokazi na raznim jezicima, ali nisam se obazirala i samo sam nastavila da vozim”, rekla je Belgijanka koju u putešestvuju nije omela ni manja saobraćajna nesreća koju je skrivila u Nemačkoj i za koju će morati da plati 300 evra.
Tada je zaključila da bi trebalo malo da se odmori i odspavala na jednom odmorištu, a njen sin, zabrinut što mu se ne javlja na telefon, alarmirao belgijsku policiju.
Sabini je tek kod Zagreba postalo jasno da nešto nije uredu s GPS-om.
“Kad sam prošla Zagreb, shvatila sam da moram okrenuti svoja kola”, rekla je, a u međuvremenu ju je locirala i policija zahvaljujući plaćanju karticom na benzinskim stanicama i informisala njenu familiju da ne mora da brine.
Sabina je na put krenula prošle subote ujutro, a kući se nakon skoro 3.000 kilometara vratila u poneđeljak uveče.
©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.