Prosize kapsule

Gledanje televizije loše utiče na mušku plodnost

televizijaMuškarci koji gledaju televiziju više od 20 sati nedeljno imaju gotovo duplo manje spermatozoida u odnosu na one koji ne gledaju televiziju, pokazalo je američko istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Sports Medicine.

Američki naučnici anketirali su 189 mladih muškaraca od 18 do 22 godine o njihovim navikama kada je reč o hrani, vežbanju i vremenu provedenim pred televizorima i analizirali su njihovu spermu.

Muškarci koji su najviše gledali televiziju, 20 sati ili više, imali su 44 odsto manje spermatozoida od onih koji su se izjasnili da uopšte ne gledaju TV.

Prema istraživanju, drugi važan faktor za kvalitet sperme su vežbe. Muškarci koji su nedeljno vežbali 15 ili više sati imali su 73 odsto više spermatozoida u odnosu na one koji su vežbali manje od pet sati nedeljno.

Prema nekoliko dosad provedenih istraživanja čini se da postoji trend stalnog pada kvaliteta spermatozoida tokom nekoliko decenija. Naučnicima nije jasan razlog za to, ali smatraju da način života utiče na koncentraciju spermatozoida.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Gledanje televizije loše utiče na mušku plodnost

Ostavite komentar