Prosize kapsule

Air France na sudu zbog šale pilota

Air-France-02Francuska aviokompanija “Er Frans” pozvana je 25. februara pred sud u Bobinjiju nakon što se jedan od njenih kapetana našalio na račun kralja Maroka zbog kašnjenja leta AF 2497 Kazablanka-Pariz, 5. decembra.

Pilot se našalio preko mikrofona vezano za kašnjenje od 20 minuta njegovog leta zbog prisustva na pisti aviona Njegovog Visočanstva Mohameda VI, preneli su francuski mediji.

Prema RTL-u koji je preneo informaciju, komandant je apelovao na nezadovoljne putnike da “se direktno obrate Mohamedu VI, Kraljevska palata, Rabat”. Ta kratka rečenica, međutim, nije ostavila sve putnike ravnodušnim. Neki su odlučili da kolektivno napadnu francusku aviokompaniju.

Oni su okarakterisali postupak pilota kao najsramnije izražavanje određenog kompleksa nasleđenog iz kolonijalnog perioda. Slučaj je naišao na burne reakcije u Maroku. Izvršni direktor “Er Fransa” Aleksandr de Žiniak  se već pismeno izvinio nezadovoljnim putnicima i objavio da će pilota njegovi nadredjeni pozvati na razgovor, ali su putnici ipak na kraju odlučili da podnesu tužbu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.