Prosize kapsule

Rusiju zasula meteorska kiša, 500 ljudi povređeno! (VIDEO)

meteoriU padu meteora iznad Urala u Rusiji povređeno je više od 500 ljudi, a u gradu Čeljabinsku zavladala je prava panika. Povređeni su ozlede zadobili uglavnom fragmentima stakla jer su se prozori na kućama rasprsnuli.

Na snimcima se vidi ogroman zapaljeni predmet kako preseca nebo, a zatim se raspada na nekoliko manjih delova. Svedoci navode da su čuli nekoliko razornih eksplozija, od kojih su se zatresle stambene zgrade i polomila stakla.

Sajt televizije Russia Today citira nepotvrđene izvore, prema kojima je ruska vojska presrela meteor raketom ispaljenom sa zemlje u blizini sela Uržumka kod Čeljabinska. Portal prenosi inoformaciju lokalnog lista “Znak”, koji se poziva na vojne izvore, da je raketa presrela meteor na visini od 20 kilometara.

Meštanka Čeljabinska Gulnara Dudka dala je za list “Sajbirijan tajms” dramatičan opis događaja. Prema njenim rečima, imala je utisak da je došao Sudnji dan.

“Videla sam bleštavo svetlo kako dolazi iza mene. Sve je bilo osvetljeno, svetlo je bilo veoma jako. Bilo je kao u filmu “Armagedon” kada su počeli da padaju meteori. Stvarno sam mislila da je došao sudnji dan. Sve je bilo veoma strašno, a anaročito eksplozija. Bila je veoma snažna. Bez teksta sam. Moja kamera ne može da dočara koliko je eksplozija bila snažna”, rekla je ona.

“Meteor je eksplodirao iznad Čeljabinske oblasti na Uralu. Udarni talas je polomio prozore na nekoliko mesta”, rekao je portparol ministarstva za vanredne situacije za novinsku agenciju Interfaks.

Jedan lokalni zvaničnik ministarstva za vanredne situacije rekao je da se meteor dezintegrisao iznad Urala i delimično izgoreo u atmosferi, a da su fragmenti pali na zemlju u retko naseljenim predelima Čeljabinske oblasti.

Meteorska kiša mogla je da se vidi i iz Kazahstana, prenose ruske agencije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.