Prosize kapsule

M@N! stil: Zimska obuća

cizmice3Odavno je već došla zima i nadamo se da će uskoro i otići, a sa njom i sva zimska, debela i nezgodna garderoba. Međutim, osim garderobe koja nam često zadaje probleme, tu je i obuća koju treba znati ukombinovati sa ostatkom autfita i naravno sa prilikom.

Ipak, ono što je najvažnije kod obuće, to je da bude UDOBNA! Jer kada je obuća neudobna, osim neprilika koje može da zada stopalima, ona može da pogorša i psihičko stanje i napravi nervozu tokom celog dana. Kraće rečeno, prvo i osnovno pravilo kod odabira obuće mora biti udobnost pa tek onda estetika.

Kanađanke

I ove godine su neizbežne. Mada nije to tako ni loše, jer su to cipele koje su tople i estetski su vrlo zahvalne za kombinovanje. U principu bi bilo najbolje kupiti kvalitetne kožne „kanađanke“ sa toplom postavom i debelim đonom kako bi njihova svrha bila potpuna. Proteklih nekoliko godina su mnogi proizvođači, naravno uključujući i Kineze, napravili razne varijante ovakvih cipela i često kvalitet možemo da prepoznamo po ceni – što su skuplje to su i kvalitetnije.

Međutim, ukoliko nemaš dovoljno novca za skupu varijantu ovih cipela, onda gledaj da tvoj odabir osim udobnosti, zahteva i debeo, gumeni đon koji se neće klizati i koji će biti dovoljno izdignut od zemlje.kanadjanke

„Kanađanke“ su zahvalne za kombinovanje i uprkos svom sportskijem izgledu, one mogu da se kombinuju i uz elegantnije varijante ukoliko vremenski uslovi (sneg) to zahtevaju. Koliko god se činilo da u takvoj obući možda nije pristojno ići na posao gde postoji dress code, po vejavici i snegu je besmisleno ići u drugačijoj obući.

Inače, ovakve cipele se najbolje kombinuju uz džins i ne tako elegantne kombinacije. Ukoliko nekom padne na pamet da obuje ove cipele uz trenerku (ima takvih slučajeva), neka samo još jednom razmisli i zaključi da su to ipak cipele a trenerka je trenerka i nosi se isključivo uz patike.

O “Kanađankama” više pročitajte ovde.

Elegantnije čizmice

Opisno bi se moglo reći da su to zapravo „produžene cipele“ i kada se tako shvate onda nije teško ni uklapati ih uz ostatak garderobe. Ako tvoj orman poseduje odela i sličnu garderobu i ako imaš potrebu da se tako oblačiš, onda je prosto neophodno da imaš makar jedan par ovakvih čizmica koje ćeš nositi zimi. Pri odabiru naravno treba paziti na boju, odnosno izabrati onu koja će se slagati uz većinu odevnih kombinacija koje planiraš da nosiš uz ovakvu obuću.cipele

Zatim je bitno i da potrefiš oblik koji će izgledati skladno na tvojim nogama i uz tvoju figuru i naravno da isprobavaš dokle god ne nađeš one u kojima se ti osećaš dobro. Ovakve čizmice osim što se najbolje slažu sa elegantnom odećom, one mogu dobro da se kombinuju i ukoliko nosiš farmerke koje su užeg kroja.

Prave zimske cipele (gojzerice)

Možda se ne bi svi muškarci složili da je to lepa obuća, često podseća i na planinarenje, ali to su definitivno cipele koje su pravljene za vremenske uslove koji ne podrazumevaju suvu zimu. To su cipele koje su otporne na vodu, ne kližu se po ledu ili klizavim površinama i što je najvažnije one su tople i udobne. Ako postoji mogućnost ovakav par obuće je zaista potrebno imati jer kada dođe zimsko nevreme, sa njima nema zime!gojzerice1

I ovakvu obuću takođe mnogo proizvođača pravi tokom proteklih nekoliko godina, pa se mogu naći u različitim bojama i različite forme. Kao i sa „kanađankama“, i kod njih obično cena govori o kvalitetu, ali kada se kupe kvalitetne one se i nose godinama. To je obuća koja se najbolje kombinuje uz džins i sportske varijante, ali ukoliko je napolju vejavica, bljuzgavica i ostalo, one su prosto neizostavan deo stajlinga.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! stil: Zimska obuća

  1. Kakve pantalone idu na plitke muske starke ( plavo-bele boje) ? Da li siroke ili uske i koje boje? Pozdrav. 🙂