Prosize kapsule

Evropska unija pokreće istragu protiv Googlea

GoogleEvropska regulatorna odeljenja za kontrolu objavila su da planiraju da preduzmu akcije protiv Googlea pre leta zbog njegove politike vezane za zaštitu privatnosti.

Naime, evropskim regulatornim odeljenjima se ne sviđa što Google prikuplja i povezuje informacije o korišćenju različitih svojih usluga, od YouTubea do Gmaila. Njih posebno brine to kombinovanje podataka iz različitih usluga, što smatraju potencijalno velikim rizikom za privatnost pojedinaca.

U oktobru su ova odeljenja pri Evropskoj uniju dala Googleu četiri meseca da promeni svoj pristup, navodeći 12 preporuka kojih bi se trebao držati. Ali prema tvrdnjama regulatora, Google do sada nije izmenio niti jednu stavku na koju su dali primedbe, tako da najavljuju početak formalne istrage protiv kompanije i sprovođenje ogovarajućih mera za zaštitu korisnika.

S’ druge strane Google ističe kako je odgovorio 8. januara navodeći korake koje je već preduzeo, i istakao je kako njegova pravila za zaštitu privatnosti poštuju evropske propise.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.