Prosize kapsule

LG predstavio nove smartphone iz linije Optimus F

Oba se uređaja mogu koristiti na LTE mobilnim mrežama

Oba se uređaja mogu koristiti na LTE mobilnim mrežama

LG je izdao obaveštenje kako će na sajmu Mobile World Congress u Barseloni predstaviti dva uređaja iz nove linije smartphonea Optimus F. Reč je o modelima opremljenim modemom za rad na LTE mobilnim mrežama – Optimus F5 i Optimus F7.

Optimus F5 je opremljen IPS ekranom dijagonale 4,3 inča (256 ppi), ima dvojezgrični procesor sa radnim taktom od 1,2 GHz, 8 GB memorije i ulaz za microSD kartice, kameru od pet megapiksela, kao i bateriju od 2.150 mAh. Model Optimus F7 ima veći 4,7-inčni IPS ekran (312 ppi), dvojezgrični procesor sa radnim taktom od 1,5 GHz i bateriju od 2.540 mAh. Kamera ima rezoluciju od osam megapiksela, a kapacitet od 8 GB moguće je proširiti microSD memorijskim karticama.

„LG potvrđuje svoju predvodničku poziciju u industriji 4G LTE inovacijama i dobro opremljenim 4G LTE pametnim telefonima serije Optimus F namenjenim masovnom tržištu. Ovi uređaji predstavljaju najbolje od našeg LTE portfelja i inovativne mogućnosti korisničkog interfejsa i iskustva“, rekao je dr. Jong-seok Park, predsednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Oba uređaja isporučivaće se sa Androidom 4.1.2 Jelly Bean, a uključivaće i napredne mogućnosti korisničkog interfejsa kao što su QSlide (za istovremeno pokretanje dve aplikacije preko celog ekrana) i Live Zooming (za zumiranje određenog područja tokom gledanja videa), stoji u LG-jevoj objavi za medije.

Na evropskim tržištima LG Optimus F5 će biti dostupan u drugom kvartalu, a na odabranim tržištima će ga ‘’pratiti’’ i LG Optimus F7. Još uvek se ne zna koliko će ova dva telefona koštati i kada će se moći kupiti.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar