Prosize kapsule

Must-See: Hakovali bilbord na Trgu republike i na njemu igrali igrice (VIDEO)

bilbordDvojica mladića hakovala su bilbord na Trgu republike i igrala igrice na njemu, po svemu sudeći – mobilnim telefonima na android sistemu. 

U opisu videa na YouTube stoji zanimljivo saopštenje.

“Mi nismo članovi nijedne hakerske organizacije i ovaj klip je dokaz toga – ne želimo i nemamo potrebe da budemo anonimni u bilo kom smislu.

Nismo hakeri niti se bavimo hakovanjem. Mi smo dvojica studenata računarskih nauka koji su ovo radili isključivo u naučno-istraživačke svrhe i da bismo demonstrirali koliko informacioni sistemi generalno nisu dovoljno dobro obezbeđeni.

Nikakva šteta na sistemu nije učinjena od strane nas – bilbord nije radio tačno 22 minuta i normalna funkcija mu je vraćena čim se demonstracija završila. Firma koja je vlasnik bilborda je obaveštena o propustima privatno, mejlom, sa svim potrebnim informacijama da bi se propust zatvorio.”

Sa druge strane, postoje i informacije prema kojima je hakovanje bilborda urađeno u znak podrške servisu Pirate Bay, sajtu za pruzimanje multimedijalnog materijala koji je nedavno “proteran” iz Švedske i planira prelazak u Severnu Koreju. Na Facebook stranici Pirate Baya pojavio se sledeći status: “izgleda da su naši srpski prijatelji hakovali ekran za reklame”.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar