Prosize kapsule

Aktivistkinja provela 475 dana na drvetu (VIDEO)

aktivizamAktivistkinja Miranda Gibson 475 dana je provela na stablu eukaliptusa u znak protesta, ali ju je šumski požar primorao da siđe i prekine protest.

Požar koji je buknuo u australijskoj Dolini Stiks, 100 km severozapadno od grada Hobarta okončao je epski protest Mirande Gibson. Ova 31-godišnjakinja je živela na vrhu 60 metara visokog i 400 godina starog eukaliptusa od decembra 2011. protestujući protiv masovne seče šuma u Australiji.

Kada je sišla, rekla je da će se njena kampanja nastaviti – barem na kratko – na zemlji.

„Nastaviću da obaveštavam nadležne o rizicima od požara i ostalim vidovima ugroženosti australijskih šuma”, kazala je Gibsonova.

O svom iskustvu ona je pisala blog na sajtu Observer Tree i privukla je pažnju svetske javnosti. Pomoću satelitske tehonologije govorila je na konferencijama posvećenim ekologiji i bila PR grupe Still Wild Still Threatened.

Miranda je prošlog jula oborila rekord u najdužem sedenju na drvetu u Australiji, pretekavši Manfreda Stivensa koji je 1995. godine boravio među krošnjama 208 dana. Priznala je da su joj izolacija i samoća predstavljali najveće izazove života na drvetu, kao i oštra tasmanijska zima.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.