Prosize kapsule

Socijalna službenica ušla u vezu sa tinejdžerom o kojem je brinula

vikiJedan problematični 16-godišnji Britanac započeo je vezu i zajednički život sa 33-godišnjom Viki Kalahan, negovateljicom i njegovom instruktorkom u školi.

Majka 16-godišnjaka s problemima u ponašanju optužila je zavod za socijalni rad u jednom mestu u Velikoj Britaniji da nije ništa preduzeo kako bi sprečio da se dečak preseli u zajednički stan sa svojom 33-godišnjom negovateljicom Viki Kalahan, koja je bila jedan od članova tima za pružanje podrške dečaku u specijalnoj školi.

Nakon što se saznalo za njihovu vezu, Viki Kalahan, koja ima dvoje dece, dala je otkaz u školi za dečake sa ozbiljnim emocionalnim i bihejvioralnim teškoćama, gde je radila kao negovateljica za decu sa psihičkim smetnjama.

Policija i socijalni radnici posetili su par i u izveštaju naveli da su “obe strane tehnički sposobne da budu u međusobnoj vezi, bez obzira na to koliko je to primereno”.

Dečakova majka, međutim, smatra da je situacija “skandalozna”.

“Znala sam da su moj sin i Viki bliski, ali nisam shvatala koliko. Ne mogu da verujem da je zavod to dozvolio”, kaže ona.

Neimenovana žena, koja ima još petoro dece, živi sa partnerom u dvosobnom opštinskom stanu. Ona kaže da je njen sin upućen u ovu školu zbog disleksije i da joj je “ta Viki” rekla i da ima i teškoće zbog ljutnje.

“Pitala sam je šta će škola preduzeti, a ona mi je odgovorila da će ga podvrgnuti terapiji. A onda sam saznala da su se preselili u zajednički stan. Da li terapija ovako izgleda ovih dana?”, kaže ona.

Viki Kalahan i dečak sada žive u trosobnom bungalovu u jednom selu, nedaleko od kuće u kojoj je ona stanovala sa svojim mužem, koji se takođe žalio zbog toga što im je dozvoljeno da ostanu u vezi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar