Prosize kapsule

Iz Willcoma nam stiže mikro mobilni telefon

WillcomSećate li se vremena pre smartfona i tableta, kada su se proizvođači mobilnih telefona takmičili ko će napraviti manji telefon i kada je bilo pitanje prestiža čiji će uređaj biti manjih dimenzija? U to vreme korisnici nisu razmišljali o najnovijim iPhoneima ili Galaxyijima već o minijaturama kao što je Nokia 8210. 

Iako su ta vreme daleko iza nas, japanski proizvođač telefona Willcom odlučio je oživeti koncept malog telefona i proizvesti najmanji i najlakši mobilni na svetu. Telefon se zove Phone Strap 2 i teži svega 32 grama (4 puta manje od iPhonea 5), a dimenzije su mu 32 x 70 x 10,7 mm.

Mada njegov 1-inčni ekran izgleda smešno maleno u odnosu na današnje smartfone, moguće je na njega primiti i tekstualni email. Telefon ima pomičnu antenu, minijaturnu bateriju koja može izdržati 2 sata razgovora, odnosno 300 sati dok miruje i već zaboravljenu vezicu koja verovatno uvek pomaže da uređaji ne padnu na pod.

Što se tiče dodatne podrške, tu je microUSB konektor koji osim za punjenje služi i za priključivanje slušalica. Phone Strap 2 u sebe može sačuvati i do 1000 kontakta, a dolazi u tri boje, ružičastoj, crnoj i beloj. Willcom će proizvesti samo 12.000 komada, a cena i datum lansiranja na tržište još nisu poznati.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.