Prosize kapsule

Mike Lazaridis odlazi iz BlackBerryja

Završena je jedna era u BlackBerryju

Završena je jedna era u BlackBerryju

Mike Lazaridis, jedan od RIM-ovih utemeljivača, napušta kompaniju. Sa dužnosti CEO-a Lazaridis je otišao pre 15 meseci, a nasledio ga je Thorstein Heins.

Lazaridis je kompaniju Research In Motion osnovao 1984. godine, a CEO je bio sve do prošle godine. Povodom objave da napušta kompaniju 1. maja, rekao je i kako veruje da kompaniju ostavlja u dobrim rukama. S druge strane, Heins kaže kako se divi Mikeu na svim dostignućima i viziji koja je pomogla u ostvarenju kompanijinih ciljeva.

Novi CEO kompaniju je preuzeo u teškom trenutku koja pod napadom iOS-a i Androida gubi sve više korisnika, a tržišni udeo je u konstantnom padu. Kompanija sve nade polaže u OS BlackBerry 10, a u skladu sa time i ime kompanije je promenjeno iz RIM u BlackBerry.

Takođe, BlackBerry je objavio kako je u poslednjem tromesečju ostvario 94 miliona dolara zarade na 2,7 milijardi dolara prihoda. U istom razdoblju kompanija je izgubila tri miliona korisnika, a sada ih ima 76 miliona. Od šest miliona isporučenih BlackBerryja, milion primeraka radilo je OS BlackBerry 10, ali novi uređaji za kupovinu nisu bili dostupni tokom celog tromesečja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar