Prosize kapsule

Indijci osmislili električni veš protiv silovanja

grudnjakIndijski studenti tehnike osmislili su donji već protiv silovanja, koji detektuje neželjeni nasilni kontakt, šalje policiji SMS poziv u pomoć sa GPS lokacijom i zadaje elektrošokove napasniku.

Snaga elektrošokova koje je ovaj “opasni” donji veš u stanju da zada iznosi 3.800KW, pri čemu veš na ovaj način može da “uzvrati udarac” i do 82 puta, što je više nego dovoljno da se napasnik onesposobi.

Nakon toga, veš automatski šalje SMS poruku policiji i porodici žrtve, sa GPS lokacijom mesta na kom je napad izvršen.

Napad, pritom, otkrivaju senzori u zoni grudi, jer je to oblast za kojom napadač obično poseže prilikom uvoda u silovanje. Senzori registruju svaku neželjenu silu i na nju reaguju elektrošokovima.

Detalji o ovom korisnom i trenutno vrlo aktuelnom pronalasku postavljeni su na indijski tehnološki sajt “Techpedia”, a u indisjkim medijima ga promovišu studentkinje tehnike Rimpi Tripati i Maniša Mohan, članice tima koji je radio na njegovom razvoju.

“U devojačkim školama nas uče da uvek budemo ljubazane prema svima i da se stalno veselo smešimo, ali po ulasku u stvarni, surovi svet uviđamo da nam je osmeh kratkog veka, jer su nam čast i intgergritet stalno ugroženi. Pošto su zakonodavcima potrebne godine da donesu pravedne zakone, žene će u opasnosti biti još dugo, a naš pronalazak im nudi samozaštitu od nasilja u kući, na poslu i na javnim mestima”, tvrdi Mohanova u intervjuu za “Indija tajms”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar