Prosize kapsule

Sprečio lopova u pljački, pa mu ponudio posao

pljackasDomar jednog stambenog kompleksa u Firenci uspeo je da spreči lopova u pokušaju da ukrade bakarne žice, a zatim je pozvao policiju da ga uhapsi, da bi mu samo dan kasnije ponudio posao.

“Kakav je to lopov koji u ženinom automobilu idu u krađu vrednu 60 evra”, pitao se 62-godišnji Paolo Pedroti, koji je od zaštitnika imovine postao dobročinitelj.

Pedroti je uhvatio Marčela Mučija (54) u ponedeljak, a već u utorak mu je našao posao kada je otkrio da je nezaposlen i da živi od ženine invalidske penzije od 250 evra.

Ovu “toplu ljudsku priču” preuzeli su gotovo svi italijanski mediji, u trenutku kada zemlja prolazi kroz jednu od najgorih recesija od Drugog svetskog rata, sa nezapamćeno visokom stopom nezaposlenosti.

Pedroti je preko lokalnog lista “Tireno” ponudio Mučiju posao održavanja travnjaka i čišćenja stanova za platu od osam evra na sat. Svoju poruku je započeo jednim “Dragi lopove”, a završio “Čekam te. Uostalom, znaš adresu!”.

Muči je, naravno, odmah prihvatio posao.

“Krao sam bakar da bi pravio svećnjake i prodavao ih od vrata do vrata”, ispovedao se sada već bivši lopov koji je ranije radio kao baštovan.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.