Prosize kapsule

Dobio 12 miliona dolara odštete zbog lažnog vina

Billionaire Wine SpatAmerički milijarder Vilijam Koh dobio je čak 12 miliona dolara odštete zbog prevare, jer mu je naplaćeno nekoliko stotina hiljada dolara za navodno vrhunsko vino, za koje se kasnije ispostavilo da je lažno.

Milijarder sa Floride koji je dobio spor u Njujorku nakon presude izašao je u javnost i istakao kako nije bio srećniji otkako je 1992. godine pobedio u takmičenju u jedrenju.

Naime, Koh je tužio privatnika Erika Grinberga za prevaru, a u tužbi je bilo navedeno da je Grinberg napravio aukciju na kojoj je prodavao vina tvrdeći da su vrhunska. Naime, na bocama vina je pisalo da su punjena između 1864. i 1950. godine, a u poslednjih osam godina putem aukcija Grinberg je zaradio čak 42 miliona dolara.

Na sudu, Greenberg je tvrdio da nije znao da je vino lažno.

Kako piše BBC, milijarder Koh je 2005. od Grinberga kupio 2.669 boca vina, a 24, koje je kupio za 335.000 dolara, ispostavilo se da su lažne. Kada je shvatio da je riječ o prevari odlučio je da tuži Grinberga.

“Nismo očekivali da ćemo uopšte dobiti odštetu, a dobili smo 12 miliona. Neverovatno”, rekao je Koh.

Grinberg je rekao da će se žaliti na presudu i ponovio da nije imao nameru bilo koga da prevari i da je verovao da su vina zaista vrhunska.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar