Prosize kapsule

Twitter priprema muzički servis

TwitterDa li ste čuli za muzički servis We Are Hunted? Ne? Da vas uputimo, originalno lansiran u aprilu 2009. godine, ovaj servis je funkcionisao na način da je neprestano pretraživao društvene medije i blogove sa ciljem da otkrije koja je muzika trenutno najpopularnija i ponudi je svojim korisnicima u okviru svog interfejsa.

Pišemo u prošlom vremenu jer We Are Hunted tehnički više ne postoji – servis je prošlog meseca zatvoren, a za njegovo gašenje je kriv Twitter.

Twitter je, naime, kupio desetočlani tim odgovoran za ideju i realizaciju We Are Hunteda (servis je bio zasnovan na autorskom kodu) i oni sada sa Twitterovim inženjerima rade na razvoju neimenovanog muzičkog servisa. On će verovatno biti zasnovan na We Are Huntedovoj tehnologiji i verovatno će nuditi personalizovanje muzike, preporuke i mogućnosti streamovanja muzike putem SoundClouda. Izbor muzike koja će nam biti prezentovana trebalo bi se vršiti na temelju čitavog niza parametara – ljudi (bendova) koje pratimo, hash tagova… Nije poznato hoće li Twitter Music, kako se usluga već sada neformalno naziva, zahtevati profil na Twitteru.

Prema nekim informacijama, Twitter Music će biti lansiran već ovog vikenda i to na velikom muzičkom festivalu Coachella koji se ovog i idućeg vikenda održava u kalifornijskom gradu Indio.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar