Prosize kapsule

Philips predstavio novi TV zanimljivog dizajna

PhilipsTP Vision, proizvođač Philips televizora predstavio je najnoviji model iz DesignLine linije televizora. Philipsov TV PDL-8908  poseban je po tome što donosi nekonvencionalan dizajn.

Dizajneri su naime odlučili standardni dizajn televizora na stalku ili zidnom nosaču zameniti sa staklenom površinom koja seže sve do poda i koju je dovoljno nasloniti na zid.

Cela prednja strana ovog uređaja  izrađena je iz komada stakla bez okvira koji “skriva” ekran. Uzorak crne boje na staklu, odnosno TV uređaju “spušta se” produženim delom prema podlozi, a kako je uzorak sve ređi i ređi, prozirno staklo sve više dolazi do izražaja. Ovaj efekat se izvrsno nadopunjuje sa  Ambilight osvetljenjem koje je takođe prisutno na ovom modelu.

Za vrhunsku sliku se brine 1.4 GHz dual-core procesor sa Perfect Pixel HD-om, a televizor je Full HD sa aktivnim 3D-om.  Za pojačani doživljaj tu je i trostrani XL AmbiLight. Zvučnici su usmereni prema zidu na koji se televizor naslanja, tako da se zvuk reflektuje i kreira stereo scenu.

“Svesno smo projektovali sistem koji nudi performanse, ali i vrhunski dizajn. U tom kontekstu možemo ponuditi televizor koji će svi želeti da imaju.”, izjavio je Rod White, viši kreativni direktor u TP Vision-u. Kao što i priliči TV uređaju ove klase, tu je naravno i 3D, Wi-Fi povezivanje, DLNA, Smart TV funkcionalnost i Micro Dimming lokalno zatamnjenje. DesignLine TV uređaji će biti dostupni u Evrope od drugog kvartala tekuće godine, a za početak će se u ponudi naći modeli dijagonale 117 cm (46“) i 140 cm (55“).

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.