Prosize kapsule

Indijac prodao unuka preko Fejsa

FacebookJedan 47-godišnji Indijac je uhapšen jer je preko Fejsbuka prodao svog unuka lokalnom biznismenu, objavila je policija države Pendžab, na severu Indije.

Feroz Kan, stanovnik grada Ludiane, 300 km severno od Nju Delhija, je, kako se tvrdi, kidnapovao unuka odmah po rođenju ranije ovog meseca, izveštava AFP.

Kan je zatražio pomoć dvojice privremeno zaposlenih u lokalnoj bolnici, u kojoj se porodila njegova ćerka. Oni su pronašli “mušteriju” preko Fejsbuka i ugovorili prodaju deteta za 45.000 rupija (830) dolara.

“Uhapšena su sva trojica ljudi koji su učestvovali u prodaji deteta, a biće ispitan i biznismen koji je dao pare za kupovinu bebe”, ističe Satiš Malhotra, viši policijski službenik u Ludiani.

Policija je spasla bebu i vratila je majci koja je podnela tužnu protiv svog oca.

Ukoliko se dokaže da su učestvovali u kidnapovanju bebe, za šta su optuženi, trojica uhapšenih, koji danas izlaze pred sud, bi mogli da budu osuđeni na sedmogodišnje kazne zatvora.

Indijska savezna policija je 2011. iznela podatak da u zemlji ima 815 bandi, sa ukupno više od 5.000 članova, uključenih u kidnapovanje dece, koja se najčešće koriste za prostituciju ili prosijačenje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Indijac prodao unuka preko Fejsa

  1. Pingback: Indijac prodao unuka preko Fejsa - Web-novine.com | Web-novine.com