Prosize kapsule

Asus RAIDR stiže u maju

EMI zaštita SSD-a dizajnerski prati ostale proizvode iz Asusove ROG linije

EMI zaštita SSD-a dizajnerski prati ostale proizvode iz Asusove ROG linije

Asusov ROG RAIDR SSD u prodaji bi se trebao naći sredinom sledećeg meseca. SSD je kompanija prvi put prezentovala još na CES-u, a reč je o rešenju u formatu PCI Express kartice (interfejs PCIe 2.0 x2) smeštenom u okviru ROG linije proizvoda za gejmere.

RAIDR unutar kućišta ima dva SSD-a u RAID 0 konfiguraciji, zasnovana na Toshibinoj 19-nanometarskoj MLC memoriji i dva SandForce SF2281 kontrolera. RAID 0 konfiguracija je interna i potpuno nevidljiva za operativni sistem, tako da uređaj podržava TRIM, NCQ i SMART, a može poslužiti i kao bootabilni disk (bez posebnih drivera, sistemu se prikazuje kao AHCI kontrolor i jedan disk) pa tako podržava Secure Boot prisutan u Windows 8 OS.

Za početak Asus u prodaju namerava pustiti dve verzije kapaciteta 120 i 240 GB. Manje izdanje ima brzine čitanja podataka od 765 MB/s i 775 MB/s za zapisivanje, dok 240-gigabajtna verzija ide do 830 MB/s za čitanje i 810 MB/s za zapisivanje podataka na SSD. Asus će uz RAIDR isporučivati i Kaspersky Antivirus 2013, kao i aplikaciju za detaljnije ručno podešavanje parametara i performansi SSD-a. Cene još nisu poznate.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.