Prosize kapsule

Twitter povećava zaštitu korisničkih profila

TwitterPrema pisanju Wireda, Twitter završava implementaciju novog sistema za zaštitu korisničkih profila i približava se trenutku kada će ga postepeno puštati u javnost. Radi se o sistemu dvostruke verifikacije sa kakvim ste se sigurno već imali prilike susresti, budući da ga koriste Microsoft, Apple, Google i neke druge kompanije.

Ovakav sistem mnogo je sigurniji od klasične zaštite lozinkom jer korisnici prilikom spajanja na svoj profil sa nove lokacije ne mogu samo uneti lozinku, već i nasumični kod koji će dobiti na svoj mobilni telefon (putem SMS-a ili aplikacije).

Ovakav tip odbrane nije samo efikasan u slučaju hakovanja, već i phishinga i drugih vrsta prevara, budući da prevarant samo sa lozinkom u principu ne može ništa. U potrebu za boljom zaštitom korisničkih računa na Twitteru uveravamo se praktično svakodnevno. U najnovijem incidentu hakovan je profil Associated Pressa gde su napadači objavili lažnu vest o bombi u Beloj kući i povredi predsednika Obame. Iako lažna, ova vest smesta se negativno odrazila na stanje na američkoj burzi.

Tačan datum uvođenja dvostruke verifikacije Twitter nije objavio, ali očekuje se da će zaživeti u narednim nedeljama.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.