Prosize kapsule

Čovek tokom života popio više od 40.000 tableta ekstazija

ekstaziJedan muškarac iz Londona, koji je lekarima londonske bolnice “St. George” poznat kao Mr. A, tokom svog života progutao je preko 40.000 tableta ekstazija. Na vrhuncu upotrebe uzimao je čak 25 tableta dnevno.

Mr. A danas ima 43 godine i velike probleme sa kratkoročnim pamćenjem. Kako je pre nekoliko godina o ovom medicinskom fenomenu pisao britanski “The Guardian”, lekari londonske bolnice “St. George” ovaj slučaj vode kao ekstreman slučaj koji pokazuje dugoročne efekte ekstazija na zdravlje čoveka. Pre Mr. A, koji je za devet godina popio neverovatnu cifru od 40.000 ekstazija, najveća zabeležena konzumacija ekstazija je oko dve hiljade tableta.

Međutim, tri puta je kolabirao na zabavama, pa je prestao da uzima ovu opasnu hemijsku drogu popularnu na žurkama na kojima se pušta tehno muzika.

“Nekoliko meseci osećao se kao da je još uvek pod uticajem ekstazija, a pretrpeo je i nekoliko epizoda sa “vizijom tunela”. Takođe, imao je nekoliko paničnih napada, povratnu anksioznost, depresiju, ukočenost mišića, a prošao je i halucinacije i paranoju”, priča vođa lekarskog tima dr Kristos Kuimcidis.

Kada se obratio lekarima u Centru za lečenje zavisnosti, još uvek je koristio kanabis, a priznao je da je koristio i benzodiazepin, amfetamin, LSD, kokain i heroin. Međutim, ubrzo je napustio Centar za lečenje zavisnosti i ponovo počeo da koristi kanabis.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Čovek tokom života popio više od 40.000 tableta ekstazija

  1. Pingback: Čovek tokom života popio više od 40.000 tableta ekstazija - Web-novine.com | Web-novine.com