Prosize kapsule

Zatvorska kazna zbog lošeg servisa automobila

Tata-NanoGeneralni direktor kompanije Tata Motors Karl Slym suočio se sa mogućom zatvorskom kaznom zbog optužbe da taj indijski proizvođač automobila nije bio u stanju da otkloni kvar na automobilu jednog kupca.

Indijskoj Državnoj komisiji za rešavanje potrošačkih sporova, koja ima ovlašćenje da pored novčanih određuje čak i zatvorske kazne, požalio se jedan kupac modela Tata Nano kome se pokvario njegov tek kupljeni automobil.

On je optužio kompaniju Tata Motors da u njihovom servisu nisu bili u stanju da otklone kvar i da poprave njegov automobil na odgovarajući način. Zbog toga je komisija donela nesvakidašnju odluku. Pored simbolične novčane kazne u iznosu 10.000 rupija (oko 140 evra), direktoru je izrečena i zatvorska kazna u trajanju od šest meseci.

U kompaniji Tata Motors kažu da im je slučaj poznat. Prema njihovim rečima, nakon što problem na automobilu nije rešen u servisu, kupcu je ponuđena neka vrsta kompenzacije. On međutim na to nije pristao, već je tužio kompaniju već pomenutoj državnoj komisiji.

Iako je malo verovatno da će Karl Slym zaista završiti iza rešetaka, kazna koju je za direktora kompanije Tata Motors odredila državna komisija ima više simboličan značaj jer će javnosti te zemlje ukazati na probleme ugrožavanja prava potrošača.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar