Prosize kapsule

Internet Explorer 10 udvostručio udeo

Internet Explorer 10Prema statističkim podacima kompanije Net Applications, najnovija verzija Microsoftovog internet pretraživača prošlog meseca je zauzela 6% tržišta od svih internet pretraživača.

To je veliki rast u odnosu na 2,99% u martu, a za to je najzaslužnije nedavno izdavanje verzije Internet Explorera (IE) 10 za Windows 7. Naime, ranije je IE 10 bio dostupan samo za Windows 8 i RT.

Vodeći internet pretraživač po udelu je Internet Explorer 8 koji drži 23% tržišta. Sledi ga IE7 sa 18% udela, a Chrome u verziji 26 drži 13% tržišta. Na petom mestu je Firefox 20 sa udelom od 9,5%.

Sveukupno sve verzije IE zajedno drže 56% tržišta internet pretraživača kod personalnih računara. Drugi je Firefox sa 20% udela, Chrome drži treću poziciju sa malo više od 16% udela na tržištu, dok je peti Safari sa udelom od 5,3%.

Na području pretraživača interneta za mobilne uređaje iOS je izgubio deo tržišta, pa mu je udeo pao sa 61,8% u martu na 59,4% u aprilu. Istovremeno su Androidov pretraživač i Google Chrome zadržali isti udeo kao u martu, dok je Opera Mini porasla sa 8,4 na 9,9% tržišta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Internet Explorer 10 udvostručio udeo

  1. Pingback: Internet Explorer 10 udvostručio udeo - Web-novine.com | Web-novine.com