Prosize kapsule

Nošenje kondoma tokom seksa ne umanjuje uživanje

kondom zjMuškarci nemaju problema s održavanjem erekcije prilikom navlačenja kondoma, a seks s kondomom ocenjen je kao jednako uzbudljiv kao i onaj bez njega, tvrdi studija koju je preneo Mail Online. 

Žene i muškarci podjednako uživaju u seksu sa kondomima ili bez njih, navodi nova studija koju prenosi “Mail Online”.

Analiza upitnika o seksualnim navikama koji su popunjavali muškaraci i žene između 18 i 59 godina otkrila je da anketirani smatraju siguran seks vrlo uzbudljivim i prijatnim, a istu je ocenu dobio nezaštićeni seks.

Doktorka Debi Herbenik sa Univerziteta u Indijani, koja je vodila istraživanje, izjavila je da je važno da parovi zajedno donose odluke o tome koju će vrstu zaštite koristiti, kao i da su to odluke koje povećavaju sigurnost i zadovoljstvo seksualnih iskustava.

Ova studija je takođe pokazala da muškarcima nije teško da održe erekciju prilikom stavljanja kondoma.

Doktorka Herbenik dodaje da će istraživanje pomoći u formiranju ciljanih zdravstvenih poruka u borbi protiv polno prenosivih infekcija, HIV-a i neželjenih trudnoća.

“Moramo shvatiti kako ljudi donose odluke o proizvodima koje koriste i kako ti proizvodi doprinose sigurnosti i ugodnosti njihovih seksualnih iskustava. Ovo je posebno važno jer se proizvodi stalno razvijaju”, zaključuje Herbenik.

Tokom prošle godine u Srbiji je registrovano 21 odsto više polno prenosivih bolesti u odnosu na 2011. godinu, a najviše je obolelih od polne hlamidijaze.

Nedavno je otkrivena i nova vrstu gonoreje koja nosi oznaku HO41 i veoma je otporna na lekove, uključujući i antibiotike.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar